Zawodnicza ochotka wędkarska

OCHOTKA – ochotka jest niezastąpiona w chłodnych porach roku, kiedy ryby żerują słabo i są kapryśne. Jest naturalnym pokarmem ryb żyjącym w dennym mule większości naszych akwenów. Ze względu na wielkość wyróżniamy dwa rodzaje: drobną zanętową, tzw. jokersa i przynętową, larwy o długości 1-2 cm. Ochotka ze względu na jej skuteczność jest bardzo rozpowszechniona i ceniona w środowisku zawodniczym.
Nasza firma posiada w ofercie ochotkę polską (mniejszą, lecz zdecydowanie bardziej ruchliwą i o dłuższej żywotności) pochodzącą z rodzimych łowisk oraz ukraińską (większą, lecz mniej jędrną). Ochotka jest dość trudnym robakiem do przechowywania. Dzięki specjalnie opracowanej mieszance, w której jest pakowana, gwarantujemy jej maksymalną w danym okresie trwałość.

JOKERS – jest to drobna odmiana ochotki, zwana ochotką zanętową i używana głównie do uzupełniania zanęty lub podawana jedynie z ziemią jako nośnikiem. Oferujemy jokersa polskiego i ukraińskiego (w zależności od sezonu). Sezonowo występuje w kilku wielkościach.

 

NAZWA OPTYMALNA TEMP. PRZECHOWYWANIA/TRWAŁOŚĆ DOSTĘPNE POJEMNOŚCI INFORMACJE
Ochotka TEMP PRZECHOWYWANIA i TRWAŁOŚĆ ZALEŻNA OD PORY ROKU( 3 dni – ok. 2 tygodni) 75 ML
1 KG
Ochotka jest bardzo delikatnym robaczkiem, należy unikać gwałtownych zmian temperatur, występują okresy deficytowe tego robaczka
Jokers TEMP PRZECHOWYWANIA i TRWAŁOŚĆ ZALEŻNA OD PORY ROKU( 3 dni – ok. 3 tygodni) 1 KG Jokers jest bardzo delikatnym robaczkiem, należy unikać gwałtownych zmian temperatur oraz przesuszenia gazet, w których zostaje sprzedawany, występują okresy deficytowe tego robaczka