Robaki białe
Larwa muchy plujki. Białe robaki to jedna z najbardziej znanych i lubianych przez wędkarzy przynęt żywych używana do połowu wielu gatunków ryb. O jego atrakcyjności w równym stopniu decydują zawartość białka, niezwykła ruchliwość (prawidłowo założone na haczyk robaki mogą przez długi okres ruszać się w wodzie), jak i zapach oraz smak. W ofercie naszej firmy posiadamy tradycyjne białe robaki polskie, a także hodowane na wysokobiałkowym, kwalifikowanym mięsie indyczym pochodzące z selekcjonowanego gatunku muchy „Tłuste Angolki”.
NAZWA | OPTYMALNA TEMP. PRZECHOWYWANIA/ TRWAŁOŚĆ | DOSTĘPNE POJEMNOŚCI | INFORMACJE |
Robak biały polski | 0-2°C TRWAŁOŚĆ ZALEŻNA OD PORY ROKU, w cieplejsze miesiące krótsza, zimą nawet do kilku tygodni |
100 ML 220ML 500ML 1L |
Robak w bardzo atrakcyjnej cenie, większa ruchliwość tej odmiany jest często wykorzystywana przez zawodników, bardzo lubiany przez płocie i leszcze |
Tłusty angolek | 0-2°C TRWAŁOŚĆ ZALEŻNA OD PORY ROKU, w cieplejsze miesiące krótsza, zimą nawet do miesiąca lub dłużej |
100 ML 220ML 500ML 1L |
Gruby robak o lekko żółtawym odcieniu i bardzo dobrej trwałości, niezastąpiony w połowach średnich i dużych ryb, dla wędkarzy ceniących wysoką jakość przynęty |